maandag 10 september 2018

Ruim 100 gevangenen ontsnapt uit een gevangenis in Braziliaanse deelstaat Paraíba

Zo'n 20 mannen in vier voertuigen vuren op wachttorens en  blazen toegangspoort op


Meer dan honderd gevangenen zijn vandaag, maandag 10 september 2018, ontsnapt uit een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Paraíba. Criminelen bliezen de ingang van de instelling op. Daarna vielen ze bewakers aan met vuurwapens, zeggen de autoriteiten. Een agent van de militaire politie raakte ernstig gewond.


Ambtenaren zeiden, dat de aanval werd uitgevoerd door ongeveer 20 mannen in vier voertuigen, die op wachttorens vuurden en explosieven gebruikten om de voorpoort van de Romeu Goncalves Abrantes-gevangenis te vernietigen.


De aanvallers probeerden kennelijk vier criminelen te bevrijden. Die zaten achter de tralies vanwege een serie overvallen op geldtransporten en geldautomaten, zeggen bronnen binnen de politie tegen nieuwssite G1. In de chaos konden echter ook veel andere gevangenen de benen nemen.

Tegen de middag waren 41 van de 105 ontsnapte gevangenen opgepakt, nadat veiligheidstroepen de hoofdstad van de staat op slot deden, en scholen en medische centra sloten als voorzorgsmaatregel.



In de gevangenis van João Pessoa zaten op het moment van de uitbraak 680 criminelen vast. De instelling is eigenlijk gebouwd voor maximaal 660 gevangenen.



(Suriname Mirror/OGlobo/ANP/PBAagora/YouTube/Twitter/France24)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten