maandag 10 september 2018

Orkaan Isaac nadert Caribisch gebied

Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius moeten rekening houden met extreme weersomstandigheden
 

Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius moeten deze week rekening houden met extreme weersomstandigheden. Weeronline meldt vandaag, maandag 10 september 2018, dat de orkaan Isaac volgens de meeste computerberekeningen donderdag of vrijdag over de Bovenwindse Eilanden trekt.

De exacte koers en snelheid van Isaac is nog onzeker, maar Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius moeten zich voorbereiden op zeer zware windstoten, veel regen en hoge golven aan de kust, aldus Weeronline. Daarbij zijn windsnelheden van 120 tot 150 kilometer per uur mogelijk en windstoten van 140 tot 180 kilometer per uur.


Er kunnen honderden millimeters regen vallen en aan de kust zijn golven van 3 tot 6 meter mogelijk.

Guadeloupe, Dominica en Martinique worden volgens de huidige verwachtingen het zwaarst getroffen. Een kleine koerswijziging naar het noorden of zuiden kan echter betekenen dat het zwaartepunt over andere eilanden trekt.

De komende dagen zal de koers van Isaac zeer nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ondertussen kan men bij de voorbereidingen het beste uitgaan van het ongunstige scenario.

Ruim een jaar geleden werd Sint-Maarten zwaar getroffen door de orkaan Irma. Veel huizen en een groot deel van de infrastructuur werden door het natuurgeweld verwoest.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten