maandag 10 september 2018

Autoriteiten Curaçao doen invallen op vier plaatsen in Otrobanda in kader onderzoek ‘Venus’

Twee verdachten - Dominicaan (45) en Curaçaoënaar (48) - van mensenhandel aangehouden

Ook zijn 21 illegale Venezolanen aangehouden, 19 mannen en 2 vrouwen


De autoriteiten hebben afgelopen zaterdag in de vroege ochtenduren op vier plaatsen in Otrobanda invallen gedaan in het kader van het onderzoek ‘Venus’. Daarbij zijn de 45-jarige Dominicaan met de initialen I.K. en de 48-jarige Curaçaoënaar M.K. aangehouden op verdenking van mensenhandel. Ook zijn 21 illegale Venezolanen aangehouden, 19 mannen en 2 vrouwen. Zij zijn overgedragen aan de Immigratiedienst in afwachting van hun uitzetting, aldus vandaag, maandag 10 september 2018, het Antilliaans Dagblad. 

De autoriteiten kwamen diezelfde ochtend ook zeventien Venezolaanse vrouwen tegen die als tragomeisjes werkten. De vrouwen zijn ondervraagd en zullen na het opnemen van hun verklaring als slachtoffer worden begeleid.

Tijdens deze actie is ook de 19-jarige E.S.R. op last van een hulpofficier van Justitie aangehouden voor omkoping. De man had een illegale persoon als passagier in zijn auto en probeerde een agent om te kopen.

De acties zijn gezamenlijk gehouden door het politiekorps, de Taskforce Actiecentrum Ondermijning, het Recherche Samenwerkingsteam, de Koninklijke Koninklijke Marechaussee, de douane, de Kustwacht, het Vrijwilligerskorps Curaçao en Defensie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten