maandag 10 september 2018

Port of Rotterdam wil mede-aandeelhouder worden van Curaçao Ports Authority (CPA)

'Curaçao maakt deel uit van het Koninkrijk, die verbondenheid is voor ons relevant'


Port of Rotterdam kiest bij de vergaande vorm van samenwerking met Curaçao Ports Authority (CPA), die beide havenbedrijven nastreven, bewust voor een aandeelhouderschap.

'Wij willen geen samenwerking voor één, twee of vijf jaar, maar zien het als een langetermijntraject. Daarom willen wij onze betrokkenheid graag bevestigen en bestendigen door medeaandeelhouder te worden', zegt president-directeur Allard Castelein van het Rotterdamse havenbedrijf in gesprek met Curaçao, een uitgave van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 10 september 2018.

'Het gaat om een minderheidsaandeel. Ik denk dat het terecht is dat de regering een significant meerderheidsbelang wil houden. We zijn in gesprek hoe we hier concrete invulling aan geven.'

Omdat het om participatie gaat is naast de directie van CPA de regering in Willemstad als aandeelhouder van CPA nauw bij de onderhandelingen betrokken. Dat de havens van Rotterdam en Curaçao - de eerste verwerkt jaarlijks 467 miljoen ton goederen, de tweede 0,8 miljoen - onvergelijkbare grootheden zijn is voor Castelein geen reden zijn neus op te halen voor samenwerking.

'Curaçao maakt deel uit van het Koninkrijk. Die verbondenheid is voor ons relevant', zegt de topman in gesprek met het blad van het Curaçaohuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten