maandag 10 september 2018

Duwboot met drie pontons met boomstammen ramt pilaar brug over Coppenamerivier

Kapitein van de duwboot heeft hoogstwaarschijnlijk niet gevaren in de vaargeul van de rivier


Het Korps Politie Suriname bericht zondag 9 september 2018, dat zaterdagavond, omstreeks half tien, een duwboot met drie pontons met boomstammen, tegen een pilaar van de brug over de Coppenamerivier is gevaren. Daardoor kwamen twee van de pontons vast te zitten tussen twee van de brugpilaren. 

Op dat moment was het laagwaterstand op de rivier. Bij hoogwaterstand zijn de twee pontons door de kapitein van de duwboot verwijderd tussen de pilaren, waarna hij die aanmeerde langs de rivier niet ver van de marinebasis van het Surinaams Nationaal Leger.

Op een gegeven moment is een van de pontons op drift geraakt waarna die tegen twee vaartuigen van het leger is aangekomen. Die aanvaring heeft schade aangericht aan de vaartuigen van het leger.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de kapitein van de duwboot hoogstwaarschijnlijk niet had gevaren in de vaargeul van de rivier en dat hij met zijn boot en pontons tegen de pilaren van de brug aan kwam.

De plaatselijke politie onderzoekt deze zaak in nauwe samenwerking met de Militaire Politie en de Maritieme Autoriteit Suriname(MAS). De duwboot met pontons is eigendom van een particulier bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten