maandag 10 september 2018

Ex-premier Whiteman, Curaçao, gaat voor politiek leiderschap oppositiepartij Pueblo Soberano

'Ik zie mensen zonder perspectief op straat, ik zie mensen zonder hoop'

'De huidige bestuurders weten donders goed waar ze mee bezig zijn'


Ex-premier Ben Whiteman doet een gooi naar het politiek leiderschap van de oppositiepartij Pueblo Soberano (PS). Whiteman kondigde zijn kandidaatstelling afgelopen zaterdag aan tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst in de sede van PS bij Palu Blanku, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 10 september 2018. 

In een toelichting zei hij te zien hoe Curaçao er nu voorstaat en dat het hem raakt. 'Ik zie mensen zonder perspectief op straat. Ik zie mensen zonder hoop. Ik zie een slecht bestuur van regeerders die heel goed weten wat zij doen', aldus Whiteman.

De aspirant-politiek leider zei over de huidige bestuurders: 'De huidige bestuurders zijn geen mensen die geen opleiding hebben genoten. Het zijn geen mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn. Zij weten donders goed waar ze mee bezig zijn.'

Volgens Whiteman hebben de leden van het huidige kabinet geen geweten of speelt hun geweten op. In een korte toespraak zei hij, dat parlementariër Jaime Córdoba hem afgelopen woensdag benaderde om de partij de helpende hand toe te steken.

'Als je de politiek ingaat moet je ervoor zorgen dat je altijd het algemeen belang vooropstelt. Je moet om je heen kijken. En je moet de wil hebben om de problemen van mensen op te lossen. En wel op zo’n manier dat als je ’s avonds je hoofd op het kussen legt, je een schoon geweten hebt. Ik denk dat veel mensen in de huidige regering of geen geweten hebben of dat zij last hebben van hun geweten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten