zaterdag 8 september 2018

Toilettengroep op het Veerplein te Meerzorg in gebruik genomen

(Bron foto's: NII)
'Niet alleen voor bushouders en mensen die met de boot de oversteek doen, maar ook voor toeristen'


'Een doelstelling is gerealiseerd.' Dit zei districtscommissaris van Commewijne Ajaikoemar Kali, bij de ingebruikname vrijdag van een toilettengroep op het Veerplein te Meerzorg, op initiatief van de belangengroep in Commewijne. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, zaterdag 8 september 2018.

De districtscommissaris gaf verder aan, trots te zijn dat er een stukje voorziening is getroffen. 'Niet alleen voor de bushouders en mensen die dagelijks met de boot de oversteek doen, maar ook voor de gasten en toeristen die het district aandoen.'

 
Ann Sadi, voorzitster van de belangengroep, sprak van een noodzaak.

Gedurende zo'n 8 jaar beschikte het Veerplein niet over een openbaar toilet. Volgens Sadi gaan er meer dan 3.000 mensen dagelijks via het Veerplein Commewijne in en uit. Zij vond het dus belangrijk, dat er een openbaar toilet op deze locatie kwam.

Samen met de belangengroep is er veldwerk verricht, werd het probleem voorgelegd aan de districtscommissaris en werd na intensief voorbereidend werk een toilettengroep neergezet. De bedoeling is om meerdere toiletgroepen op verschillende locaties te plaatsen om vooral het wild plassen tegen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten