zaterdag 8 september 2018

Politie werkt aan opheffen tekort aan auto's door defecte wagens zelf weer rijdend te maken

'Het waren kleine mankementen of onderdelen die vervangen moesten worden'

Ook politievoertuigen die betrokken zijn geweest bij ongevallen worden opgeknapt


De politie is bezig het tekort aan voertuigen zelf aan te pakken door defecte voertuigen weer rijklaar te maken. Hierdoor kan het probleem, dat de politie soms niet adequaat kan optreden wanneer ze ergens nodig is, worden teruggedrongen. Dit bevestigt politie commissaris Guno Roosenhoff vrijdag 7 september 2018 in de Ware Tijd.

Hij zegt, dat de auto's worden geïnspecteerd en als blijkt dat ze gerepareerd kunnen worden dan gaan ze naar de afdeling Technisch Beheer van het korps die ze verder bekijkt en laat repareren.

De bedoeling is dat elk ressort over minimaal twee voertuigen in topconditie beschikt. Gezien de opgevoerde controles door de politie vanaf augustus, mede door de vakantie, was deze aanpak noodzakelijk, zegt Roosenhoff.

De meeste voertuigen die in de garage stonden hadden volgens Roosenhoff geen grote gebreken. 'Het waren kleine mankementen of onderdelen die vervangen moesten worden.'

Het is momenteel volgens de leiding niet de hoogste prioriteit om nieuwe voertuigen aan te schaffen. Ook politievoertuigen die recentelijk betrokken zijn geraakt bij verkeersongevallen zullen opgeknapt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten