zaterdag 8 september 2018

Stroom- en watertoevoer beide hotels Kura Hulanda, Curaçao, dreigen te worden afgesloten

Hotel onderneemt nu laatste, ultieme poging om Aqualectra alsnog tegemoet te komen

Hotels van Kura Hulanda hebben bij Aqualectra betalingsachterstand van bijna 3 miljoen gulden


Beide hotels van Kura Hulanda hebben van Aqualectra het weekend de tijd gekregen om hun gasten elders onder te brengen, want maandag dreigt de stroom eraf te gaan en de waterkraan dicht te worden gedraaid. Het hotel onderneemt nu – dit weekeinde nog – een laatste, ultieme poging om Aqualectra alsnog tegemoet te komen. Of deze pogingen succesvol zullen zijn, moet gaan blijken, maar het management van Kura Hulanda zet nu in ieder geval alles op alles om te trachten de hotels te redden, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 8 september 2018.

Zoals het er nu echter naar uitziet, kunnen de hotels vanaf maandag niet meer als zodanig functioneren en zal er geen omzet meer kunnen worden gedraaid en zullen dus ook geen rekeningen van leveranciers en lonen kunnen worden betaald. Het faillissement lijkt dan nabij.

De hotels van Kura Hulanda, één is gevestigd in het hart van stadsdeel Otrobanda en het andere bij Playa Kalki op Westpunt, hebben bij Aqualectra een betalingsachterstand van bijna 3 miljoen gulden.

Op 28 augustus heeft het nutsbedrijf de exploitant laten weten ten minste 750.000 gulden te willen zien en dat anders vrijdag 7 september de toelevering van water en elektra wordt gestaakt. Op de dag dat de deadline verliep, gisteren, heeft Aqualectra het management geïnformeerd dat beide hotels zaterdag en zondag de tijd krijgen om hun gasten alternatieve accommodatie op het eiland aan te bieden; om de schade aan het Curaçaose toerisme zo veel mogelijk beperkt te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten