zaterdag 8 september 2018

Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Curaçao start pilotproject thuisonderwijs

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Regering wil hiermee aansluiten op wereldwijde ontwikkelingen voor flexibeler onderwijsaanbod


Er is vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) een pilotproject gestart voor thuisonderwijs. Het project beoogt onderwijs te garanderen aan kinderen die dispensatie hebben gekregen met betrekking tot de leerplicht, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 8 september 2018.

Met een dispensatie kunnen ouders of tutors kinderen thuis lesgeven in plaats van op school De dispensatie wordt alleen gegeven onder bepaalde voorwaarden, namelijk als het kind mentaal of fysiek beperkt is of als er een bepaalde ideologische reden is waardoor het kind niet naar een gewone school op Curaçao kan.

De Leerplichtwet wordt op dit moment gereviseerd en van deze gelegenheid wordt gebruikgemaakt om ook het thuisonderwijs erin op te nemen. De regering wil hiermee aansluiten op wereldwijde ontwikkelingen voor flexibeler onderwijsaanbod en hoopt de drop-outratio te kunnen verlagen, zoals ook opgenomen in het regeerakkoord.

Volgens Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) hebben verschillende ouders al interesse getoond. Met hen wordt een pilotproject gestart en ook geëvalueerd. Op basis hiervan zal een beter beleid beschreven kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten