zaterdag 8 september 2018

Sichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname, SIVIS, in zwaar weer

'Ik hoop dat de regering en de vakbeweging snel tot inkeer komen'

'Subsidie van de overheid vaak niet op tijd gestort en het bedrag is sterk verlaagd'


'We verkeren nu inderdaad in de gevarenzone, maar ik hoop dat de regering en de vakbeweging snel tot inkeer komen', zegt Victor Jones, directeur van de Sichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname (SIVIS), vrijdag 7 september 2018, in de Ware Tijd. 

Het is al geruime tijd somber gesteld met de financiën en indien er geen snelle en structurele maatregelen worden getroffen, kan het funest aflopen. In het ergste geval moet de stichting zelfs opgedoekt worden. De directeur is echter hoopvol gestemd en wil voorlopig niet denken aan dit doemscenario.

'Het zal een grote schande zijn voor welke regering dan ook, maar ook voor ons als samenleving als we het zover laten komen. Het mag niet gebeuren.'

SIVIS is sinds haar oprichting, bijna vijftig jaar geleden, van grote betekenis geweest voor de vakbeweging in Suriname. Het is het enige vakbondsinstituut van het land en een van de weinige scholen voor de vakbeweging in de regio, maar is de laatste jaren sterk teruggevallen. Volgens Jones komt dit doordat de subsidie van de overheid vaak niet op tijd wordt gestort en bovendien is het bedrag sterk verlaagd.

'We hebben de afgelopen week een storting gehad over het tweede kwartaal, maar het geld is gelijk verdampt. Het was nauwelijks voldoende om de opgelopen schulden te betalen', stelt hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten