zaterdag 8 september 2018

Vrouw doet pas ruim een jaar na feit bij politie Breda aangifte tegen geestelije Steve Meye van verkrachting

Zaak gaat voor verder onderzoek van politie Breda naar Amsterdamse politie


Een vrouw heeft zich pas vrijdag bij de politie in Breda, bureau Centrum, gemeld om aangifte te doen tegen geestelijke en zelf verklaarde 'bisschop'  Steve Meye van verkrachting op 28 april 2017 in een Van der Valk hotel in Amsterdam. Meye heeft zowel tegenover de redactie van de Ware Tijd als in een later uitgegeven verklaring ontkend - hij spreekt van een 'onvoorstelbare grote en leugenachtige aanklacht, gefabriceerde aantijgingen' - hij zich aan enig zedenmisdrijf schuldig te hebben gemaakt, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 8 september 2018.

Daar het vermeende misdrijf in Amsterdam is gepleegd zal de zaak voor verder onderzoek aan de Amsterdamse politie worden overgedragen. Over ruim twee weken wordt de 26-jarige vrouw opnieuw gehoord, waarna de vervolgstappen zullen worden bepaald.

'Ik voel me goed, ik ben opgelucht. Ik heb me kunnen uiten en de politie heeft alles opgenomen. Het lijkt alsof er een last van mijn schouders is', zegt de vrouw.

Ook de moeder van het slachtoffer is opgelucht. Haar dochter had tijd nodig om te verwerken wat haar meer dan een jaar geleden is overkomen en moed te verzamelen om het wereldkundig te maken en justitie in te schakelen. De moeder beweert, dat het misdrijf grote traumatische gevolgen heeft gehad voor haar dochter en dat hun wederzijdse relatie daar enorm onder heeft geleden. De jonge vrouw moest onder andere psychisch begeleid worden om de traumatische ervaring te verwerken. 'Ze sloot zich op in de kamer, gilde 's avonds en sloeg met deuren. Wij hadden ook geen rust. Het was een misère in huis.'

Donderdag had Meye een onderhoud met andere leiders van de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten in Suriname (VVEPS), waar hij bestuursvoorzitter is. Hij heeft zijn functie als voorzitter tijdelijk neergelegd en ook afstand gedaan van posities in zijn eigen kerk, Gods Bazuin Ministries.

Steve Meye is in  juni 2011 door president Desi Bouterse in dienst genomen als geestelijk adviseur in moreel-ethische en religieuze kwesties.

'De president is een christen en het is logisch dat hij een christen vraagt als zijn geestelijk adviseur', zei hij destijds. 'Ik ben op afroep beschikbaar. Want mijn werk als geestelijk leider mag er niet onder lijden. Dat heb ik duidelijk afgesproken met de administratief directeur van het Kabinet van de President. Ik vind het een heel goede ontwikkeling dat de president officieel een geestelijk adviseur in dienst heeft. Dit houdt in dat het staatshoofd zich door God wil laten leiden in zijn werk.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten