donderdag 27 september 2018

Tiffany Abreu, eerste transgendervolleybalspeelster Brazilië, kandidate Congresverkiezingen

Abreu kandidate voor de MBD, de centrumrechtse partij van impopulaire president Temer

(Bron foto: Instagram)


Tiffany Abreu, de eerste transgendervolleybalspeelster van Brazilië, is kandidaat voor de Congresverkiezingen in oktober in het land. '27 Jaar lang ben ik van binnen verteerd', vertelde Abreu aan persbureau AFP.

'Ik wilde mijn transformatie maken toen ik 12 of 13 jaar oud was, omdat ik al vanaf mijn kindertijd wist dat ik een vrouw was. Maar ik miste informatie, begeleiding en vooral ziekenhuizen waar ik de operatie kon laten uitvoeren. ... ik zou niet meer in dat lichaam kunnen leven. Ik kon niet laten zien dat ik een man was toen ik een vrouw was. Ik kon er niet tegen dat ik me schaamde voor mezelf. '

Geboren als Rodrigo Pereira de Abreu in een arm gezin in de centrale stad van Goias, verliep de transformatie van de speler naar het damesteam niet soepel in een land waar het aantal misdaden tegen de LGBT-gemeenschap hoog is.


Volgens cijfers van de Nationale Vereniging van Transseksuelen en Travestieten heeft Brazilië 's werelds hoogste aantal trans-moorden, met 179 in 2017 alleen.

De Braziliaanse Superliga-atleet kreeg te maken met kritiek en afwijzing van de dames van de divisie voor het feit, dat zij een oneerlijk voordeel had om als man te worden opgeleid. Uiteindelijk mocht ze spelen volgens de regels van het Internationaal Olympisch Comité, waardoor transsporters kunnen meedingen in vrouwenwedstrijden als de testosteronniveaus in hun bloedstroom onder controle blijven.


Abreu krijgt dit jaar te maken met nieuwe kritiek, omdat zij heeft besloten in de verkiezingen te stappen als een kandidaat van MBD (Movimento Democrático Brasileiro), de centrumrechtse partij van de huidige impopulaire president Michel Temer.







A importância de ser a primeira mulher trans a disputar a Superliga de vôlei do Brasil pode ser resumida no ato de ocupar esse lugar... É claro que vai muito mais além disso, mas só de estar ali e conquistar essa visibilidade já é algo capaz de fazer história. O Brasil ocupou a primeira posição em mortes de transexuais num ranking de 65 países. PRIMEIRA POSIÇÃO! As pessoas não nos aceitam. As pessoas nos reprovam. E só de ser capaz de "cutucar" as pessoas para que olhem pra nós, trans, LGBTs, e que iniciem um diálogo, vejam o quanto somos humanos, que somos cidadãos que pagam impostos como qualquer outro, já é um primeiro passo. O segundo, são leis mais duras, de combate a homofobia e transfobia. Foi por isso que decidi ser candidata a DEPUTADA FEDERAL. Quero ocupar esse lugar e lutar por políticas de inclusão mais justas, quero mostrar o quanto somos capazes e o quanto podemos fazer a diferença. Se você também acredita nisso, vamos de #Tifanny1570 #TifannyFederal #TifannyAbreu #pqnao?
Een bericht gedeeld door Tifanny Abreu (@tifannyabreu10) op

De LGBT-gemeenschap in Brazilië is kritisch ten aanzien van haar keuze voor de partij - de meeste LGBT-kandidaten vertegenwoordigen linkse partijen in de peilingen.

Reagerend op de kritiek, zei Abreu. 'Ik stel geen belang in feesten, maar in mensen.'

Via haar club Volei Bauru, die gesponsord wordt door industrieën die de MDB ondersteunen, kreeg ze een band met de partij.

53 Transgender-kandidaten nemen deel aan de verkiezingen, wat hoger is dan de laatste verkiezingen, toen er slechts vijf kandidaten uit de gemeenschap waren.

Abreu valt onder het minuscule aantal transseksuele kandidaten die geen linkse partij vertegenwoordigen. Maar, ze is hoopvol dat haar beleid leden van de gemeenschap zal helpen die strijden voor acceptatie in het land. Ze is zich ook bewust van haar toekomst als ze wint en weet dat het een zware strijd zal zijn om geaccepteerd te worden in het parlement.




Een bericht gedeeld door Tifanny Abreu (@tifannyabreu10) op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten