donderdag 27 september 2018

Oud-Assembleelid Finisie (NDP) wordt 20 oktober beëdigd als districtscommissaris Brokopondo

Beëdiging Finisie te Brownsweg, het geboortedorp van Finisie


Gewezen Assembleelid Frederik Finisie (NDP) wordt volgens planning op 20 oktober beëdigd als de nieuwe districtscommissaris (dc) van Brokopondo. Dit meldt Starnieuws vandaag, donderdag 27 september 2018. Zijn plaats in De Nationale Assemblee is sinds dinsdag ingenomen door partijgenote Yvonne Maabo.

Maar, ondanks deze mededeling zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling vandaag in de Ware Tijd, dat nog niets vaststaat. De districtscommissarissen vallen rechtstreeks onder Diksan, maar hij beweert nog niets te weten van een eventuele vervanging van de dc. 'Ik ben nog niet op de hoogte daarvan. U moet wachten op de officiële bekendmaking vanuit het ministerie. Indien het zover mocht komen, zullen we de gemeenschap daarover informeren.'

De beëdiging van Finisie zal plaatsvinden te Brownsweg, het geboortedorp van Finisie. Finisie zegt, dat hij al klaargestoomd is voor zijn nieuwe baan. Hij heeft 3.5 maanden stage gelopen bij de commissariaten Paramaribo Noordoost, Commewijne, Wanica en Brokopondo. Hij is zover om te beginnen met het werk.

De uitdaging voor de aankomende dc is om Brokopondo tot grotere hoogten te brengen. Hij is ervan overtuigd deze uitdaging tot een goed einde te zullen brengen, samen met de medewerkers en de samenleving van het district.

Vanaf volgend jaar komen er extra werkzaamheden met het oog op de verkiezingen van 2020. Hij denkt Brokopondo tot 'Bigipondo' te kunnen maken, zoals zijn toenmalige collega Diana Pokie (ABOP) dat bij zijn afscheid uit De Nationale Nationale gevraagd heeft. Pokie is ook afkomstig uit dit district.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten