donderdag 27 september 2018

Ontheven diensthoofd Douane Iwan Wekker blijft strijden voor eerherstel

'De zaak ziet er goed uit voor mijn cliënt, omdat procedurele fouten zijn gemaakt bij de ontheffing'


Iwan Wekker, het in april ontheven diensthoofd van de Douane, blijft procederen tegen de Staat en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij eist eerherstel. De Kort Gedingrechter wees zijn vordering in augustus af, maar er loopt ook een zaak bij het het Hof van Justitie (HvJ) en het Ambtenarengerecht. Toen Wekker het Kort Geding in mei aanspande, heeft hij ook een verzoekschrift ingediend bij het Hof en Ambtenarengerecht. 

'Ik heb begrepen dat de Staat al twee keer uitstel heeft gevraagd om te reageren op ons verzoekschrift', zegt Hesdy Wekker, advocaat van de ontheven Douane-man, vandaag, donderdag 27 september 2018, in de Ware Tijd. 'Als een van de partijen om uitstel vraagt, is dat gebonden aan een termijn van zes weken. In deze zaak mag de Staat drie keren om uitstel vragen', verklaart hij de langer duur van een zaak bij het HvJ. In mei is daarom besloten om ook een Kort Geding aan te spannen. 'We wilden dat er snel een besluit genomen moest worden. Onze vordering is afgewezen, maar dat is een voorlopige voorziening', stelt de advocaat.

Hij heeft het vonnis nog niet in handen en kent de overwegingen van de rechter niet om de vordering af te wijzen. 'De zaak ziet er wel goed uit voor mijn cliënt, omdat er procedurele fouten zijn gemaakt bij de ontheffing.' Echter, hij wil hierover niet in detail treden. 'We gaan niet al ons kruit verschieten.'

Niet alleen Wekker is in mei op een zijspoor gezet, maar ook zijn directe vervanger Jerry Tammenga, adjunct-inspecteur Patricia Herfst en vier ambtenaren van de douanerecherche. Op voorspraak van de vakbond mochten Herfst en de vier ambtenaren na enige tijd weer aan de slag.

Minister Hoefdraad stelde zich op het standpunt, dat de ontheffing van het diensthoofd en diens plaatsvervanger een beleidsaangelegenheid is.

Tammenga, die het ook niet eens is met zijn ontheffing, kijkt de kat uit de boom. 'In de brief die wij hebben gekregen, staat dat we worden ontheven, maar dat wij weer geplaatst zullen worden. Hoelang we moeten wachten en waar we geplaatst zullen worden, is ons niet bekend.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten