donderdag 27 september 2018

Bondsvoorzitter Valies stelt minister Ferrier ultimatum om uitspraak te corrigeren

Ferrier beweert dat Valies Srd 217.000 heeft getoucheerd aan fictieve uren


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), geeft minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tot vanmiddag, donderdag 27 september 2018, vijf uur de tijd om haar uitspraak te corrigeren. 'Als er één regering is die denkt boter te zien op dit mooi hoofdje gaan ze lang wachten.'

Zij heeft woensdag in Bakana Tori - op staatspropaganda radiozender SRS - in gesprek met Clifton Limburg beweerd, dat Valies Srd 217.000 heeft getoucheerd aan fictieve uren. Zij beweert hiermee dat Valies heeft gestolen en zich goed heeft ingedekt.

Tijdens een persconferentie vandaag heeft Valies aangegeven, dat hij vijf jaar lang heeft meegewerkt aan de hervorming van het IMEAO. Dit samen met andere deskundigen. Hij heeft totaal Srd 217.000 ontvangen en geen tonnen en miljoenen. Valies vindt dat de minister met deze uitspraak hem heeft willen criminaliseren. Hij benadrukt, dat op basis van overeenkomsten werk geleverd is. Er is niks verkeerds gebeurd.

De besturen van de twee bonden zijn niet te spreken over de wijze waarop de minister uitlatingen heeft gedaan over leerkrachten.

Valies stelt, dat naast het financiële aspect het onderwijs in een gevarenzone is beland. Daarom willen de BvL en de ALS een signaal geven op maandag 1 oktober. 'Het is niet om de leerlingen te duperen. En het gaat om een eendaagse actie', benadrukt Valies.

Hij is er niet te spreken over, dat de minister dreigt met maatregelen tegen leerkrachten die grondwettelijk recht hebben om actie te voeren. De bonden zijn van plan ook internationale organisaties op de hoogte te stellen van de uitspraken die gedaan zijn door de minister. Valies blijft erbij dat er geen overleg mogelijk is met de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten