donderdag 27 september 2018

Strafdossier zaak-districtscommissaris Doebay nu bij Openbaar Ministerie

Doebay verdacht van vijf feiten, waaronder overtreding maximumsnelheid, negeren bevel politie 


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft afgelopen maandag het dossier van de districtscommissaris, dc, van Saramacca, Lakshminarain Doebay, ontvangen. Het is, aldus het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 27 september 2018, een dossier van meer dan 50 pagina’s. 

Doebay wordt verdacht van vijf feiten, waaronder overtreding van de maximumsnelheid, het negeren van het ambtelijk bevel van de politie en belediging van een ambtenaar in functie. Het OM zal deze zaak aan de rechter voorleggen om een beslissing te nemen.

De politie van Henar hield zaterdag 5 september het voertuig van de dc staande wegens overtreding van de maximum snelheid. De snelheid ter plaatse was middels borden aangegeven op 50 kilometer per uur, terwijl Doebay volgens de gegevens van de politie met een snelheid van 67 kilometer per uur reed. De politieman vroeg de autobestuurder, dus Doebay, om aan de zijkant te gaan. Maar, hij reed door en hij heeft daarbij dus het bevel van de politie genegeerd.

Doebay beweert, dat de politie elk bevel van de dc moet opvolgen en niet omgekeerd. Hij bevestigt het voorval. Volgens hem is hij door een hulpagent van politie staande gehouden op Henar.

'Hij kwam op mij af alsof ik de grootste crimineel was en heeft mij heel onbetamelijk bejegend. Ik heb hem gecorrigeerd en gezegd dat hij de juiste groet moest brengen voor de districtscommissaris. Niet omdat ik dat wil, maar omdat de protocollen dat voorschrijven. Immers, als dc ben jij conform het Reglement Beheer der Districten de hulpofficier van politie. Ik vroeg hem dan hoe hij zo kon praten tot een dc. Zijn antwoord was ‘dan wat?!’ Ik heb hem toen voorgehouden dat ik hem zou rapporteren bij de korpschef. Zijn antwoord was ‘dan doe je maar’. Hij droeg mij toen op om uit te stappen, wat helemaal in strijd is met de regels. Ik heb toen gezegd dat ik dat niet ga doen en heb hem gevraagd om zijn ambtsverrichtingen inzake de snelheidsovertreding te doen en dat ik dan verder zal horen. Ik ben toen weggereden', aldus de districtscommissaris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten