donderdag 27 september 2018

Onwrikbare minister Ferrier zet haar hakken op staatspropagandazender SRS, 'Bakana Tori', in het zand en slaat om zich heen...

'Het salaris van stakende leerkrachten zal worden ingehouden'

- 'Vakbondsleider Wilgo Valies heeft indertijd voor tonnen aan fictieve overuren ontvangen' 
- De mensen die fictieve overuren hebben gekregen, hebben zich goed ingedekt' 
- Scholieren en ouders gevraagd als 'informanten' van ministerie foto's van gesloten poorten van scholen te maken en door te geven....


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft onomwonden gesteld in het programma 'Bakana Tori' op de staatsradiozender SRS, dat er maatregelen tegen leerkrachten zullen worden getroffen die maandag 1 oktober niet naar school komen. Hun salaris zal worden ingehouden. Dit bericht Starnieuws woensdag 26 september 2018.

Zij heeft ook aangegeven, dat de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) een brief geschreven hebben naar vicepresident Ashwin Adhin. Volgens Ferrier heeft Adhin de bonden weer naar haar verwezen.

De minister benadrukte nog een keer, dat de leerkrachten geen recht hebben op de verhoging die aan de ambtenaren zijn gegeven. De onderwijsbonden zijn uit FISO (Functie Informatiesysteem Overheid) gestapt en komen niet in aanmerking voor een verhoging. Zij hebben hun verhoging al ontvangen. De permanente educatie is ook in het salaris van de onderwijsgevenden geïncorporeerd bij de herwaardering. Over de betaling met terugwerkende kracht, deelde Ferrier mee dat het om Srd 70 miljoen gaat. Zij merkte op dat het geld ergens vandaag moet komen, want alles, zoals de btw, wordt tegengehouden. In andere landen wordt voor alles betaald.

De bewindsvrouw beweerde verder, dat Valies als wiskundedocent op het IMEAO iets meer dan Srd 2.170.000 aan fictieve uren hebben ontvangen. 'Ik heb het zwart op wit, maar hij heeft zich dusdanig ingedekt dat je geen case hebt om naar de procureur-generaal te stappen.'

De minister benadrukte, dat de scholen normaal op 1 oktober opengaan. Alle leerkrachten, schoolleiders, scholieren en ouders worden opgeroepen hieraan mee te werken. Scholen die hun poorten dichthouden, moeten instaan voor de consequenties.

Gevraagd wordt aan scholieren en ouders foto's te maken van de gesloten poorten en deze door te geven aan het ministerie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten