donderdag 27 september 2018

Assemblee benoemt commissie van rapporteurs voor VHP-initiatiefvoorstel 'bevriezing voorzieningen Assembleeleden'

'Het is wenselijk dat er een integrale wijziging komt van geldelijke voorzieningen Assembleeleden'


De Nationale Assemblee heeft in een huishoudelijke vergadering een commissie van rapporteurs benoemd voor het initiatiefvoorstel van de VHP-fractie inzake 'bevriezing' van voorzieningen van Assembleeleden. De commissie wordt voorgezeten door André Misiekaba (NDP), zo bericht Starnieuws vandaag, donderdag 27 september 2018. In de commissie van rapporteurs hebben verder zitting Diana Pokie (ABOP), Rossellie Cotino (NDP), William Waidoe (PL), Erwin Linga (NDP), Dew Sharman (VHP) en Oesman Wangsabesari (NDP).

De VHP-leden Krishna Mathoera, Riad Nurmohamed en Asiskumar Gajadien hebben een initiatiefwet ingediend om de geldelijke voorziening voor de komende zes maanden te handhaven. De verhoging van de schadeloosstelling door de aanpassingen van de salarissen van ambtenaren, zal dan niet gelden voor De Nationale Assemblee. Intussen is de verhoging, die gekoppeld is aan het salaris van een onderdirecteur van een departement, doorgevoerd volgens de bestaande wetgeving.

'Vanwege de moeilijke sociaal economische situatie in Suriname voor voornamelijk grote delen van de samenleving, en de gebrekkige financiële middelen van de Staat Suriname, is het niet wenselijk dat de maandelijkse schadeloosstelling van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee, op dit moment word verhoogd. Het is wenselijk dat er een integrale wijziging komt van de geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee', stellen de indieners.

Binnen De Nationale Assemblee is er overeenstemming over om de wet integraal aan te passen. Eerder zei Misiekaba, dat hij zich wil concentreren op een duurzaam traject voor aanpassing van het beloningssysteem van politici. Dit is uitgezet door De Nationale Assemblee.

Eerder hebben diverse oppositionele partijen meegedeeld, dat de verhoging welkom is. Het moet nog blijken of het tot een openbare behandeling zal komen. De commissie moet eerst een eindverslag uitbrengen in een huishoudelijke vergadering, aldus Starnieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten