donderdag 27 september 2018

Groot drugslab voor de productie van cocaïne ontdekt in El Pinde, district Tumaco (Colombia)

(Bron: Semana)
Enorme complex met acht gebouwen zou van 'Guacho', leider dissidente FARC-guerrillagroep, zijn


Drugsagenten hebben te midden van het Colombiaanse oerwoud een groot drugslab voor de productie van cocaïne ontdekt. Het enorme complex met acht gebouwen in El Pinde in het district Tumaco in het zuidwesten van het land wordt toegedicht aan de leider van een dissidente groep van de vroegere rebellenbeweging FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), aldus het magazine Semana woensdag 26 september 2018.


Tijdens een klopjacht op de rebellenleider Walter Arizala alias ‘Guacho’ waren de agenten op het drugslab gestoten, klinkt het. Ze troffen er 1.200 cocaïne onder de vorm van hydrochloride aan, de laatste stap voor verkoopklare drugs.

Eind 2016 hadden de FARC en de Colombiaanse regering een vredesakkoord ondertekend en daarmee een einde gemaakt aan een decennia durend conflict. Rond de 7.000 guerrillero’s legden de wapens neer en keerden terug naar het burgerleven. Enkele FARC-eenheden weigerden echter het vredesverdrag te onderschrijven en zetten hun strijd voort. De afvallige rebellen zijn vaak verwikkeld in de drugshandel.


De ontdekte site, waar een twintigtal mensen drugs kon produceren, werd vernietigd.

De daar gefabriceerde drugs werden rechtstreeks met snelle boten richting Centraal-Amerika gebracht, aldus Tito Castellanos, vicedirecteur van de Anti-Drugs politie. ' Deze infrastructuur middenin de jungle bouwen, heeft 6,2 miljoen peso (ongeveer 1,7 miljoen euro) gekost'.



(Suriname Mirror/El Universal/Belga/Twitter/Semana/Extra Bucaramaga/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten