donderdag 20 september 2018

Curaçao en Sint Maarten krijgen per 1 januari 2021 hun eigen munt

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Hoe munt gaat heten en in welke vorm hij uitgegeven wordt is nog niet bekend


Curaçao en Sint Maarten zullen per 1 januari 2021 hun eigen munt hebben. Dan zal dus afscheid genomen worden van de Nederlands-Antilliaanse gulden, die ondanks de ontmanteling van de Nederlandse Antillen in 2010 nog altijd dienstdoet. Dat kondigde president ad interim van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) Leila Matroos-Lasten gisteren aan tijdens een bijeenkomst van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC), zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 20 september 2018.

Op uitnodiging van de werkgeversorganisatie maakte zij tijdens een drukbezochte lunch in Renaissance haar strategisch beleidsplan voor de jaren 2018-2020 bekend (zie onderaan).

Hoe de munt gaat heten en in welke vorm hij uitgegeven zal worden, dat is nog niet bekend.

Matroos-Lasten nam een voorschot op de toekomst door met grote stelligheid te beweren dat die eigen munt er komt, hoe dan ook. Verder was haar betoog ‘A glimpse into our future’ doorspekt met termen die het goed doen in een ondernemersomgeving anno 2018 en die ook passen bij een bank, zeker een Centrale Bank: transparant, efficiënt, effectief, innovatief, modern, klantvriendelijk en duurzaam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten