donderdag 20 september 2018

Autoriteiten hebben moeite gezonken cocaïne-duikboot in Coppenamerivier te lokaliseren...

Duikboot zonk na een mislukte poging om het aan wal te brengen

 
De Colombiaanse cocaïne-duikboot, die in februari is gevonden door de justitiële autoriteiten, ligt nog steeds op de bodem van de Coppenamerivier. Het vaartuig zonk afgelopen weekend na een mislukte poging om het aan wal te brengen. Het is de aannemer volgens Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname nog niet gelukt om de boot te bergen. 

Maandag werd een zoekactie ingezet om de gezonken duikboot te lokaliseren en aan land te brengen. De duikboot had schade opgelopen nadat een duwboot, die pontons met boomstammen vervoerde, er tegen aan was gevaren.

In het weekend ging tijdens werkzaamheden om de duikboot aan land te brengen een ketting stuk, waardoor het in de rivier verdween. 'Dinsdag waren ze bezig met voorwerk om te kijken waar de duikboot precies zit. Daarna wordt het aan land gebracht. Het kan dat dit heel snel gebeurt. Nu wachten wij even af', aldus Naarden.

Het onderzoek in de zaak werd verricht door de Special Task Force, die is ingesteld door het ministerie van Justitie en Politie en de veiligheidsdiensten.

Kort nadat het vaartuig was gevonden in Saramacca werden acht personen aangehouden, zeven Colombianen en een Cubaan. Het onderzoek in de zaak is nog in volle gang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten