dinsdag 28 augustus 2018

Ziekenhuis Raad en SZF verontwaardigd over berichtgeving rond 'afgewezen jaarrekeningen'

NZR-voorzitter: 'Ik vraag me af op grond waarvan de jaarrekeningen zijn afgewezen'

SZF-directeur: 'Het SZF wordt onterecht genoemd, van achterstallige jaarrekeningen is absoluut geen sprake'


De Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en Stichting Staatsziekenfonds (SZF) reageren verontwaardigd op de mededeling, dat ziekenhuizen en het SZF achterstallige en afgewezen jaarrekeningen hebben. Tijdens de Assembleevergadering van donderdag zei fungerend voorzitter Melvin Bouva, dat hij van minister Antoine Elias van Volksgezondheid achterstallige en afgewezen jaarrekeningen had ontvangen van alle instellingen die vallen onder dit ministerie. Het zou gaan om een achterstand van dertien jaren. Ook zouden de jaarrekeningen van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ), het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Staatsziekenfonds en Stichting Dak- en Thuislozen zijn afgewezen. 

'Ik ben verbaasd om in de media te moeten lezen, dat jaarrekeningen van ziekenhuizen zijn afgewezen, waaronder die van het AZP en SVZ. Alle ziekenhuizen hebben vele malen hun jaarrekeningen moeten aanbieden aan allerlei instanties. We kregen nooit bericht terug dat iets niet goed was. Ik vraag me af op grond waarvan de jaarrekeningen zijn afgewezen', reageert NZR-voorzitter Manodj Hindori vandaag, dinsdag 28 augustus 2018, in de Ware Tijd.

SZF-directeur Rick Kromodihardjo betreurt het dat de informatie zo in de publiciteit is gebracht. Hij geeft een gedetailleerd overzicht van hoe zaken eruitzien en noemt de informatie vanuit het parlement niet accuraat. Hij zegt, dat zijn instelling onterecht wordt genoemd. Van achterstallige jaarrekeningen is er volgens hem absoluut geen sprake.

Ook AZP-directrice Claudia Marica-Redan reageert verontwaardigd. 'Samen met de Raad van Commissarissen van het ziekenhuis en de Centrale Landsaccountantsdienst hebben wij met verbazing kennis genomen van de uitspraken.'

Het AZP beschikt volgens Marica-Redan over goedgekeurde jaarverslagen, niet alleen in cijfers. 'Wij geven ook verantwoording over het medisch gebeuren. Ik ben erg teleurgesteld in de berichtgeving omdat wij ons, ondanks de weinige middelen, volledig inzetten om het nodige te doen.'

Hindori, die naast voorzitter van de NZR ook directeur van het SVZ is, zegt dat van dit ziekenhuis de jaarrekeningen tot en met 2016 gescreend zijn door de onafhankelijke accountant BDO. 'We zijn nu bezig met het afronden van het jaarverslag van 2017.' Voor zover hij weet geldt hetzelfde voor het AZP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten