dinsdag 28 augustus 2018

Spaanse politie neemt 67 kilo cocaïne in beslag in Madrid verborgen in ananas uit Costa Rica

Ananas 'perfect leeggemaakt en gevuld met compacte cocaïnecilinders' tussen 800 gram en een kilo


De Spaanse politie heeft maandag 27 augustus 2018 de inbeslagname bekendgemaakt van 67 kilo cocaïne, verborgen in ananas uit Costa Rica in de belangrijkste groente- en fruitmarkt in Madrid, MercaMadrid. 

De ananas was 'perfect leeggemaakt en gevuld met compacte cocaïnecilinders' tussen 800 gram en een kilo, 'die waren bekleed met een bad van was of gelige paraffine' om de geuren van de chemicaliën in de cocaïne te verbergen en de detectie ervan te ontwijken', zei de politie in een verklaring.


De autoriteiten hebben zeven mensen gearresteerd tijdens de operatie, drie in Madrid en vier in Barcelona, ​​omdat ze ervan verdacht worden deel uit te maken van het drugshandelnetwerk.

De zending van ananas arriveerde vanuit Costa Rica in de Portugese haven van Setúbal, vanwaar het per land naar MercaMadrid werd gebracht.

Spanje is het belangrijkste Europese toegangspunt voor cocaïne uit Zuid-Amerika, vooral Colombia. Handelaren gebruiken creatieve methoden om te proberen detectie van de cocaïne te voorkomen. In de afgelopen jaren vond de politie cocaïne in borstimplantaten, pruiken, rolstoelen of in het gips dat het gebroken been van een man bedekte.

(Suriname Mirror/CNN Espanol/La Tribuna/AFP/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten