dinsdag 28 augustus 2018

Padieproducenten verenigd in de SPBA dienen petitie in bij Assemblee

Indieners petitie vragen onder andere aandacht voor de lage padieprijzen


Een afvaardiging van padieproducenten uit de districten Nickerie, Coronie en Saramacca heeft  dinsdag 28 augustus 2018 een petitie (zie onderaan) aangeboden aan de voorzitster van De Nationale Assemblée (DNA),  Jennifer Geerlings-Simons, zo bericht de Assemblee. 

De Surinaamse Paddieboeren Associatie vraagt, gelet op de precaire situatie, onder andere aandacht voor de lage padieprijzen. Aan DNA wordt gevraagd om te bemiddelen, zodat er opheffing komt van het verschil tussen de kostprijs en de door opkopers geboden opkoopprijs.

Geerlings-Simons is content, dat de petitionarissen niet alleen het probleem hebben geschetst, maar ook oplossingsmodellen in hun brief hebben opgenomen. Zij zal zich in deze voorstellen verdiepen.

Zoals normaliter het geval is zal de petitie worden gedeeld met leden van de vaste commissies, in dit geval die van de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). Ook de ministers van deze twee departementen zullen ingelicht worden over de ontvangst van de petitie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten