dinsdag 28 augustus 2018

Veroorzaker zwaar ongeluk op Kennedyweg reed met hoge snelheid en haalde constant auto's in

(Bron foto: Facebook)
Gevaarlijk rijgedrag bestuurder stationwagen veroorzaakt 12 licht- en zwaargewonde slachtoffers...


Bij het ernstig ongeluk zondagmiddag op de Kennedyweg, ter hoogte van het Commissariaat Para, waren een busje, een personenauto en een stationwagen betrokken. Enkele slachtoffers waren, voor de komst van de politie, reeds door familieleden afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Enkele van de ter plaatse aangetroffen slachtoffers waren niet aanspreekbaar en zijn met vier ambulances afgevoerd naar de SEH, zo meldt het Korps Politie Suriname maandag 27 augustus 2018.

De veroorzaker van de aanrijding is de bestuurder van de stationwagen. Hij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis en is niet aanspreekbaar.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de veroorzaker van de aanrijding vanuit de richting van Zanderij kwam. Hij reed met een hoge snelheid en haalde constant voertuigen in. De man reed op een gegeven moment een personenauto aan die hij wilde inhalen en kwam vervolgens op de rijhelft van het tegemoet komend verkeer terecht. Op dat moment naderde een bus waardoor er een nagenoeg frontale botsing ontstond.

In de bus zaten negen personen, waaronder een heel jong kind is. De bestuurder van de bus en de overige inzittenden raakten zwaar- tot lichtgewond. De buschauffeur behoort tot een van de zwaar gewonden en is opgenomen in het ziekenhuis. Met hem zijn nog vijf andere personen opgenomen in het ziekenhuis.

Het was nog niet duidelijk of de overige betrokken personen ook in het ziekenhuis moesten blijven. In totaal zijn 12 slachtoffers naar de afdeling SEH gebracht voor medisch behandeling.

Het verder onderzoek in deze zaak is door de politie van Rijsdijk overgedragen aan de verkeersunit van regio Midden. Nadere berichten volgen, aldus de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten