dinsdag 28 augustus 2018

Overheid Curaçao werkt aan inzichtelijk maken individuele toeristische projecten aan de kust

'De discussie gaat al jaren over de vrije toegang van de Curaçaose bevolking tot de zee'



Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is bezig met het inzichtelijk maken van alle individuele toeristische projecten aan de kust van Curaçao en de afspraken die zijn gemaakt met betrekking tot de vrije toegang tot de zee. Dat heeft VVRP-minister Zita Jesus-Leito (PAR) gisteren in een persconferentie bekendgemaakt, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 28 augustus 2018. 

Daarin is zij ook ingegaan op de gebeurtenissen en ontwikkelingen rond het hotel Baoase waar onlangs een groep demonstranten uit protest een hek kapot maakten en zich toegang verschaften tot het hotelterrein.


'De discussie gaat al jaren over de vrije toegang van de Curaçaose bevolking tot de zee. Ook bij Baoase is dat het geval. Er is nimmer beleid gemaakt over dit vraagstuk en bij elk toeristisch project zijn aparte afspraken hierover gemaakt. We willen nu in kaart brengen wat die afspraken zijn en welk algemeen beleid we daarop kunnen loslaten', aldus Jesus-Leito.

Het moet haar van het hart dat het verwijt dat er geen informatie gegeven wordt vanuit de regering, niet aan haar geadresseerd moet worden.

'In het verleden was de regering van de Nederlandse Antillen verantwoordelijk voor het kustbeleid. Er is in de jaren vóór het gebeuren bij Baoase, die het eerste terrein kocht in 1998 en de eerste steen legde in 2005, ook geen informatie gegeven door de toenmalige regeringen. Ik wil hier ook zeggen dat ik het verschrikkelijk vind dat we als regering en burgers tegenover elkaar komen te staan. Ik respecteer het recht op manifesteren, maar burgers worden ook geacht de wet te kennen. In plaats van te manifesteren en, erger nog, dingen kapot te maken, kunnen burgers eerst een beroep doen op de Landsverordening openbaarheid van bestuur (LOB).'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten