dinsdag 28 augustus 2018

Controle langs alle routes van particuliere lijnbussen is opgevoerd

'Buschauffeurs moeten zich naar behoren gedragen en de juiste bescheiden in bezit hebben'


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft de controle langs alle routes die worden onderhouden door particuliere lijnbussen opgevoerd. Het ministerie wil deze sector namelijk beter ordenen. 

Directrice Joyce Blokland van Transport op het ministerie zegt vandaag, dinsdag 28 augustus 2018, in de Ware Tijd, dat de komende dagen veel controleurs te zien zullen zijn langs openbare wegen om erop toe te zien dat buschauffeurs zich naar behoren gedragen en de juiste bescheiden in hun bezit hebben.

'Op een aantal plekken zullen controleurs postvatten die niet altijd in uniform gekleed zullen zijn. Dus het is beter als buschauffeurs hun zaken in orde maken.'

Controleurs van het ministerie krijgen assistentie van de politie. Blokland zegt dat de samenwerking tussen OWT&C en Justitie is aangegaan, omdat het vaak mis ging bij de controle waarbij alleen vertegenwoordigers van het ministerie aanwezig waren.

De directrice stelt, dat de achterliggende gedachte van de verscherpte controle ook te maken heeft met buschauffeurs die vooral in de grote vakantie langs de Indira Gandhiweg en de Kennedyweg rijden naar ontspanningsoorden in het district Para. In de vakantie is het de afgelopen jaren vaker gebleken, dat chauffeurs roekeloos rijgedrag vertonen dat soms gepaard ging met aanrijdingen.

Het is gebleken, dat een kleine groep buschauffeurs die niet over een buschauffeurskaart beschikken niet rijden wanneer er controle uitgevoerd word. 'Als blijkt dat je geen kaart of een vergunning hebt, zullen we maatregelen treffen. Als de stukken niet in orde zijn gaan wij de bussen van de weg halen.'

Volgens Blokland zijn er soms problemen rond het ophalen van vergunningen. 'Soms blijkt het dat degene die het aanvraagt, geen bus heeft. Dan kan je de vergunning niet krijgen.'

Er zijn ook voorwaarden gesteld voor bushouders om in aanmerking te komen voor brandstoftoelagen. Een buschauffeur moet minimaal vier ritten per dag rijden om in aanmerking te komen hiervoor. 'Het is geen nieuwe regel, maar wij gaan het nu controleren zodat wij overzicht hebben op alles', zegt Blokland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten