woensdag 22 augustus 2018

VS stuurt twee sargassumboten om te helpen bij opruimacties van zeewier bij stranden Mexico

Tot nu toe zijn 41 stranden van sargassum  vrijgemaakt 

Zeewier op stranden nadelig voor belangrijke bestemmingen als Cancun, Puerto Morelos, Playa del Carmen, Cozumel, Tulum


Om de afzetting van zeewier op Mexicaanse stranden tegen te gaan, heeft de Verenigde Staten twee sargassumboten gestuurd om te helpen bij opruimacties. Volgens de Riviera Maya News van dinsdag 21 augustus 2018 hebben functionarissen in Florida twee schepen goedgekeurd die zijn ontworpen om sargassum te verwerken in de Quintana Roo-regio met de bedoeling het zeewier op te tillen en te verwijderen uit het water rond populaire toeristische bestemmingen. 

De Mexicaanse minister van Milieu Alfredo Arellano zei, dat de boten uit Florida deze week te laat zullen aankomen, maar lokale overheidsfunctionarissen vragen al om geld om vergelijkbare schepen te kopen die tegen sargassum zouden kunnen strijden vanaf volgend jaar.

Het zeewier heeft invloed op de stranden van belangrijke bestemmingen zoals Cancun, Puerto Morelos, Playa del Carmen, Cozumel en Tulum.

Arellano onthulde dat tot nu toe 41 stranden van sargassum zijn vrijgemaakt.

De Mexicaanse overheid begon vorige week met het plaatsen van sargassum containmentbarrières langs de Mexicaanse Caribische kust, en ambtenaren meldden maandag, dat de zeegronden het zeewier al tegenhouden om stranden te bereiken.

Toerisme-secretaris Marisol Vanegas zei, dat het plan is dat alle stranden langs Quintana Roo binnen 45 dagen vrij zijn van sargassum. De toevoeging van de twee schepen uit de VS moet de overheid helpen haar doelen te bereiken.

(Suriname Mirror/Travel Pulse/Riviera Maya News)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten