woensdag 22 augustus 2018

Groot deel Curaçao zo'n uur tot vijf kwartier zonder stroom

Stroomuitval veroorzaakt door kortsluiting bij het onderstation in Tera Kòrá

Ook het onderstation van Zegu ging van het netwerk


Een groot deel van het eiland heeft gisteren één uur tot vijf kwartier zonder stroom gezeten. Zelfs Punda en Hato, die vanwege de economische impact hiervoor vaak worden behoed, ondervonden de gevolgen van problemen bij Aqualectra, aldus plaatsvervangend directeur van het nutsbedrijf Neysa Isenia vandaag, woensdag 22 augustus 2018, in het Antilliaans Dagblad.

De stroomuitval werd veroorzaakt door een kortsluiting die aan het einde van de middag ontstond bij het onderstation in Tera Kòrá.

Op datzelfde moment ging door een onbekende reden ook het onderstation van Zegu van het netwerk. Dat was cruciaal voor de grootte van het gebied dat zonder stroom zat – zo’n dertig tot veertig procent van het eiland -, want het onderstation van Zegu is de schakel tussen de energie die de windmolens leveren en het netwerk van Aqualectra. Deze stroom liep het nutsbedrijf nu mis en daardoor was het niet alleen maar een netwerkprobleem tussen Tera Kòrá en Zegu, maar ook een capaciteitsprobleem, legt Isenia.

Prioriteit was dan ook om het onderstation van Zegu te herstellen. Toen dat was gelukt, moesten alle windmolens één voor één terug op het netwerk worden gezet en daarna had iedereen weer stroom.

'Ook al is de uitval maar van vrij korte duur geweest, de oppervlakte van mensen zonder stroom was vrij groot', aldus de plaatsvervangend directeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten