donderdag 30 augustus 2018

Personeel Residence Inn weigert overeenkomst 'ontslag met wederzijds goedvinden' te tekenen

Werknemers zijn ook afkoopsommen op cheque voorgehouden waarvoor ze moeten tekenen


Het personeel van Residence Inn Paramaribo heeft donderdag 30 augustus 2018 aldus de Ware Tijd massaal geweigerd overeenkomsten te tekenen waarin is opgenomen, dat het werkverband met wederzijds goedvinden wordt beëindigd. 

Ook zijn de werknemers bij die gelegenheid afkoopsommen op cheque voorgehouden waarvoor ze zouden moeten tekenen. Er zijn bedragen gezien van Srd 17.000 oplopend naar Srd 46.000. Laatstgenoemd bedrag zou iemand ontvangen met drieëntwintig dienstjaren.

Het hotel is dochteronderneming van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). De maatschappij heeft financiële problemen en wil om die reden dochterondernemingen van de hand doen.

Bondsvoorzitter Robby Maaijen is blij dat de werknemers conform de instructie van de bond hebben gehandeld. Hij wil uit strategische overwegingen niet aangeven wat de vervolgstappen van de bond zijn.

Twee weken geleden kregen de werknemers te horen, dat het bedrijf op 1 september zijn deuren zal sluiten. Zij zullen dan nog voor twee maanden worden uitbetaald en worden afgekocht. Maaijen is geen voorstander van een afkoopregeling, maar gaat voor een sociaal plan. Het totale personeel van de SLM is voor maandag opgeroepen voor een informatiebijeenkomst in het gebouw van C-47.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten