donderdag 30 augustus 2018

'Curaçao en Sint Maarten verkeren in een omgeving van lage economische groei'

Centrale Bank voor Curaçao en Sint Maarten publiceert Jaarverslag 2017


De broodnodige private investeringen vergen vaak gelijktijdig ook investeringen van de overheid in cruciale infrastructuur en menselijk kapitaal. Curaçao en Sint Maarten zitten echter al geruime tijd ‘klem’. De landen verkeren in een omgeving van lage economische groei, terwijl de overheden niet over de financiële middelen beschikken om deze investeringen te verrichten. 

Zo constateert de directie van de Centrale Bank voor Curaçao en Sint Maarten (CBCS) in het jaarverslag 2017 dat gisteren is gepubliceerd, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 30 augustus 2018.



'Bovendien, na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen en de hieraan gerelateerde schuldsanering, is ook de ontwikkelingshulp die in het verleden werd besteed aan economische en sociale ontwikkeling stopgezet', aldus waarnemend presidente Leila Matroos-Lasten.



'Om deze reden dient een groeistrategie voor de toekomst overheidsinvesteringen te bevatten om de publieke infrastructuur te verbeteren en het menselijk kapitaal te versterken.'

Deze strategie moet echter niet worden beschouwd als een pleidooi om de overheidsschuld tot een onaanvaardbaar niveau te laten toenemen, benadrukt de CBCS-top. 'Integendeel, het is een strategie die zich richt op het transformeren van onze economieën om een structureel hoger en inclusiever groeipad te realiseren', stelt de presidente ad interim.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten