donderdag 30 augustus 2018

SPBA laakt uitspraken Assembleelid Doekhie (NDP) over haar organisatie

SPBA-voorzitter Oemraw: 'Wij weten wie we zijn en weten ook hoeveel leden onze organisatie telt'


De Surinaamse Padieboerenassociatie (SPBA) neemt de uitspraken van NDP-parlementariër Rachied Doekhie in haar richting niet serieus. Nadat een SPBA-vertegenwoordiging dinsdagochtend een petitie had aangeboden aan voorzitster Jennifer Geerlings-Simons van De Nationale Assemblee, zou Doekhie in het parlement hebben gezegd, dat de SPBA geen leden heeft aangezien slechts acht man de petitie hebben aangeboden, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, donderdag 30 augustus 2018.

Ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën liet zich laatdunkend uit over de SPBA. Hij merkte op, dat de padieproducenten met hun komst naar Paramaribo (om de petitie aan te bieden) meer aan brandstof hebben uitgegeven dan de Srd 200 die ze per jaar aan rij- en voertuigenbelasting zouden moeten betalen per tractor.

SPBA-voorzitter Harinandan Oemraw: 'Wij weten wie we zijn en weten ook hoeveel leden onze organisatie telt. Een veel grotere groep wilde samen met ons naar Paramaribo afreizen, maar we hebben ze geweigerd. We gaan ze wel oproepen wanneer de tijd daarvoor rijp is.'

Hij benadrukt, dat hij bij het maken van de afspraak door de griffier van het parlement is gevraagd om niet met een grote groep te komen, 'maar met acht tot tien mensen en we hebben ons daaraan gehouden'. Overigens, Oemraw stelt, dat er gistereng een 'enorme drukte van niet-leden bij het kantoor was die het lidmaatschap van de organisatie zijn komen aanvragen'.

In de rijstsector zitten volgens de SPBA ongeveer vijftienhonderd actieve boeren van wie meer dan dertienhonderd zijn aangesloten bij de organisatie.

Ook de bewering van Doekhie dat de padie aan het begin van de najaarsoogst voor Srd 100 per baal wordt opgekocht door de molenaars, berust volgens Oemraw op onwaarheid. Hij vraagt Doekhie om zich beter te laten informeren.

Oemraw zegt verder, dat de SPBA geen politieke organisatie is. 'We staan helemaal los van de politiek, maar het is onze plicht als organisatie om op te komen voor de belangen van de rijstboeren in geheel Suriname.' 

De petitie: 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten