donderdag 30 augustus 2018

Rechter op Curaçao: Oud-minister Jorge Jamaloodin 'niet ontvankelijk'

Jamaloodin verblijft in Venezuela in detentie in afwachting van uitlevering aan Curaçao


Het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao heeft George (Jorge) Jamaloodin vandaag, donderdag 30 augustus 2018, niet-ontvankelijk verklaard in het Kort Geding dat hij tegen het Land Curaçao had aangespannen. Jamaloodin verblijft in Venezuela in detentie in afwachting van zijn uitlevering aan Curaçao, aldus het Hof van Justitie.

Hij had in dit Kort Geding gevorderd, dat het Land wordt bevolen om de Venezolaanse autoriteiten te berichten dat hij niet vast zit op last van een Curaçaose rechter en dat zijn detentie daarom in strijd is met de Staatsregeling. De rechter heeft echter geoordeeld, dat Jamaloodin bij hem aan het verkeerde adres is.

De verzoeken die Jamaloodin heeft ingediend hebben te maken met het feit dat hij wordt verdacht van strafbare feiten. Voor spoedvoorzieningen die nodig zijn in verband met de 'strafrechtsbedeling' kent de wet een bijzondere procedure bij de strafrechter. Daarom kan Jamaloodin niet terecht bij de civiele rechter.

In het vonnis wordt er nog op gewezen, dat Jamaloodin bekend is met deze bijzondere procedure, nu hij daarvan enkele maanden nog (tevergeefs) gebruik heeft gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten