donderdag 30 augustus 2018

Joyce de Vlugt herkozen als voorzitster Douanebond

(Bron foto: de Ware Tijd)
'Het is natuurlijk geen gemakkelijke job, want er is veel werk aan de winkel'

Speerpunten nieuw bestuur zijn loonsverhoging en uittreding uit FISO


De Ware Tijd bericht vandaag, donderdag 30 augustus 2018, dat Joyce de Vlugt gisteren is herkozen als voorzitster van de Douanebond. 'Het is natuurlijk geen gemakkelijke job, want er is veel werk aan de winkel. Maar, ik weet dat ik met dit sterke team alles zal doen om het werk te klaren', zei ze kort na de verkiezing.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Remi Belliot (ondervoorzitter), Winston Liefden, Rignon Gambier, Vijai Sjiamrai, Urvin Blomhof, John Valies, Rachel Breeveld en Graciëlla Hovel. Het team is bij enkele kandidaatstelling gekozen.

Victor Jones, voorzitter van de verkiezingscommissie, praat over een rustige verkiezing. 'De ledenlijsten moesten hier en daar wel opgeschoond worden, maar er waren geen noemenswaardigheden.' 

De voorbereidingen van de verkiezing zijn allesbehalve vlekkeloos verlopen. Tot dinsdagmiddag leek het erop alsof de verkiezing zou moeten worden uitgesteld. In een Kort Geding probeerde een groep onder leiding van Stuart Codrington en Remo Durham de bestuursverkiezing te laten uitstellen. Dit tweetal zat ook in het vorige bestuur, maar koppelde zich op het laatste moment los en vormde een nieuwe groep. Die zou te weinig tijd hebben gehad om propaganda te maken bij de douaniers en wilde daarom uitstel.

De Vlugt stelt dat het tweetal zijn zaken niet op tijd in orde heeft gemaakt. 'Het zijn twee leden die nooit op de bestuursvergaderingen aanwezig waren, dus ze wisten niet welke besluiten waren genomen. Er waren afspraken gemaakt op de algemene ledenvergaderingen en met de Stichting Scholingsinstituut voor de Vakbeweging in Suriname over het voorbereidingsproces.'

De groep van Durham en Codrington liet in een laat stadium weten, dat zij wilde meedoen aan de bestuursverkiezing. Het vorige bestuur bood hen de ruimte om mee te doen aan de bestuursverkiezing, maar wilde die niet uitstellen. Dat verzoek is afgewezen door de verkiezingscommissie en nu ook door de rechter.

'Ze willen niet inzien dat ze laat waren. Dat ze geen tijd hebben gehad om propaganda te maken, moeten ze niet op ons bord schuiven', aldus De Vlugt, die overigens verrast is door de actie van het tweetal.

Hoog op de prioriteitenlijst van het nieuwe bestuur staan loonsverhoging voor de douane en uittreding uit FISO, het Functie Informatie Systeem van de Overheid. Het bestuur wil ook af van de huidige SZF-klasseligging in het ziekenhuis. 'Iedereen van de douane, vanaf commies tot de inspecteur ligt derde klasse en daarin moet verandering komen. Ook moet de achterstand in bevordering van douaniers worden weggemaakt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten