donderdag 30 augustus 2018

'Dood 12-jarig meisje dient grondig onderzocht te worden door Justitie'

(Bron foto: crcp2018)
Psychologe Maja Heijmans-Goedschalk: 'Overlijden meisje direct gevolg van crisis gezondheidssector'

'Wij hebben als gemeenschap gefaald, dit is erg'


Het twaalfjarig meisje dat onlangs is overleden op haar woonadres is een natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt volgens Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname, uit het medisch rapport van de patholoog-anatoom die forensisch onderzoek in de zaak verricht. Er zou geen sprake geweest zijn van een misdrijf, zegt hij. De politie beloofde direct nadat het lijk was gevonden een diepgaand onderzoek. 

Het stoffelijk overschot is inmiddels overgedragen aan de familie, die binnenkort tot de begrafenis zal overgaan. Het slachtoffer liep en sprak niet. Het kind had sedert haar geboorte psychische en lichamelijke beperkingen. Ook had zij vermoedelijk een groeistoornis en problemen met haar voedingspatroon. Het is gebleken dat het meisje soms weigerde zich te laten voeden. De politie zegt dat niet is gebleken dat het kind aan verhongering of uitdroging is overleden.

Familieleden van het slachtoffer zijn door de politie gehoord en heengezonden. Volgens de politie zijn de familieleden waarmee het kind in huis leefde eveneens zwak begaafd. Echter, een psychologisch rapport om dat te ondersteunen, is niet gepresenteerd.

Psychologe Maja Heijmans-Goedschalk concludeert, dat het overlijden  een direct gevolg is van de crisis waarin de gezondheidssector in Suriname op dit moment zit.

De specialiste stelt, dat de dood van het jonge meisje grondig onderzocht zou moeten worden door Justitie. Ook is ze van mening, dat instanties die ervoor zouden moeten zorgen, dat het kind sinds de geboorte in de gaten werd gehouden, samen met de overheid hebben gefaald. 'Wij hebben als gemeenschap gefaald. Dit is erg.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten