donderdag 30 augustus 2018

VMSC: 'Vrijgevestigde medici op Curaçao hanteren per direct tarieven die zij zélf gepast vinden'

De particulier verzekerde klant lijkt de dupe van geschil tussen VMSC en CBIA


De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) heeft bekendgemaakt, dat vrijgevestigde medici met onmiddellijke ingang de tarieven zullen hanteren die zij zélf gepast vinden. Deze kosten worden direct bij de particulier verzekerden in rekening gebracht, die de verleende en te verlenen zorg – zowel voor consulten, ligdagen en verrichtingen – afnemen. Dit melden de particuliere verzekeraars verenigd in de Curaçao and Bonaire Insurance Association (CBIA) in een persverklaring, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 30 augustus 2018.

De gemoederen zijn verhit tussen de VMSC enerzijds en de CBIA anderzijds, waarvan vooralsnog de particulier verzekerde klant de dupe is.

 Begin 8 juni berichtte de CBIA over het eenzijdig besluit van de medisch specialisten (VMSC) om de tarieven voor consulten en verrichtingen per 1 september te verhogen. 'Ook de huisartsen (Curaçaose Huisartsenvereniging, CHV) hebben een dergelijk besluit genomen. De CBIA heeft het besluit van VMSC en de CHV voorgelegd aan de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC).'

De FTAC heeft volgens de particuliere verzekeraars aangegeven, dat zowel de VMSC als de CHV ‘in strijd handelen’ met de bepalingen van de Landsverordening inzake concurrentie door collectief prijsafspraken te maken.

De Vereniging Medisch Specialisten heeft daarop per brief van 15 augustus jongstleden de CBIA geïnformeerd, dat op grond van hetgeen de FTAC heeft bepaald al haar eerdere besluiten tot verhoging/wijziging van (maximum)tarieven voor consulten en verrichtingen worden ingetrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten