donderdag 5 juli 2018

Vergunningen verzekeraar Ennia op Curaçao zijn ingetrokken

Noodregeling mede uit ‘vrees dat activa buiten Ennia worden gebracht’ 

Ennia heeft ‘een ernstig solvabiliteitstekort dat alleen maar verder verslechtert’


Van verzekeraar Ennia zijn de vergunningen ingetrokken. Ook heeft het gerecht van Curaçao de noodregeling uitgesproken ten aanzien van de Ennia-bedrijven Leven, Schade, Zorg, EC Investments en Ennia Caribe Holding. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 5 juli 2018.

Volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), die dinsdag de vergunningen introk en gisteren de noodregeling toegewezen kreeg, heeft Ennia ‘een ernstig solvabiliteitstekort dat alleen maar verder verslechtert’. Zo staat te lezen in de beschikking van de rechter

Daarnaast speelt volgens de Centrale Bank dat de beleidsbepalers van de werkmaatschappijen (directeuren en commissarissen, red.) en de uiteindelijke aandeelhouder, de Amerikaan Hushang Ansary, die volgende week 91 wordt, de aanwijzingen van de CBCS en de stille curatoren niet opvolgen.

Ook blijkt dat de activa die toebehoren aan Ennia via EC Investments en de holding ‘aan het toezicht van de Centrale Bank worden onttrokken’. Aldus luidt de beoordeling. En, zo betoogt de CBCS, er is gepoogd 100 miljoen dollar te onttrekken aan de effectenrekening van EC Investments bij Merrill Lynch in New York. Deze redenen rechtvaardigen de vrees dat die ‘activa buiten Ennia worden gebracht’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten