donderdag 5 juli 2018

In Tumaco, Colombia, zijn waarschijnlijk de lichamen van gekidnapte Oscar Villacis en Katty Velasco gevonden

Het paar werd op 16 april ontvoerd door de guerrillagroep van 'Guacho'




De Colombiaanse autoriteiten hebben dinsdag 3 juli 2018 gezegd, dat de lichamen van een vrouw en een man zijn gevonden in Tumaco, Nariño, een landelijke zone grenzend aan Ecuador, en zij vermoeden dat zij het in april door de criminele groep Oliver Sinisterra Front ontvoerd stel zijn. De Ecuadoraanse regering heeft een verklaring uitgegeven waarin staat, dat de overblijfselen 'zouden kunnen toebehoren aan de gekidnapte Oscar Villacis en Katty Velasco'.



De lichamen werden gevonden door een gespecialiseerd team in hetzelfde gebied als de lichamen van de drie journalisten van de krant El Comercio.

De lichamen werden geïdentificeerd door de Colombiaanse autoriteiten, die samenwerken met Ecuadoraanse openbare aanklagers, en de familieleden zijn op de hoogte gesteld van de bevinding.
Maar, Colombia's minister van Binnenlandse Zaken Mauro Toscanini zei, dat dat nieuws - over 'contact tussen de procureurs-generaals van Ecuador en Colombia', - een 'gerucht' is en bevestigde het niet. 



Het paar werd op 16 april ontvoerd door dezelfde gewapende organisatie die beweert een dissidente factie te zijn van de nu gedemobiliseerde FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) en vermoedelijk geleid wordt door 'Guacho.' De FARC ontkent elke politieke of gewapende band of relatie met de groep. 

Dagen later publiceerde de Ecuadoraanse overheid een smartphone-video waarin het paar op dezelfde manier werd vastgehouden als de drie journalisten, die door WhatsApp naar de autoriteiten werden gestuurd. Sindsdien is er geen informatie. 

Hun families hebben protesten en wakes georganiseerd voor het nationale paleis in de hoofdstad Quito in Ecuador om te eisen dat hun familieleden veilig naar huis  gaan. Hoewel de drie ontvoerde journalisten veelvuldig verslag deden in lokale en internationale media, werd de zaak van het stel snel vergeten door de media en beide Latijns-Amerikaanse regeringen kozen ervoor om erover te zwijgen.




(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/Metro Ecuador/El Comercio/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten