donderdag 5 juli 2018

Regering heeft Srd 2 miljoen vrijgemaakt voor St. Vincentius Ziekenhuis

Personeel is het beu om steeds te moeten wachten op de betalingen


De regering heeft gisteren Srd 2 miljoen vrijgemaakt voor het St. Vincentius Ziekenhuis. Met ondersteuning van de ministers Antoine Elias (Volksgezondheid), Gillmore Hoefdraad (Financiën) en van de leiding van de Finabank is hard gewerkt om het geld gelijk beschikbaar te krijgen, zegt algemeen directeur van het ziekenhuis, Manodj Hindori, vandaag, donderdag 5 juli 2018, op Starnieuws. 

In de ochtend moet het bedrag op de rekening van het ziekenhuis zijn overgemaakt. Hiermee kunnen dan de achterstallige betalingen aan het personeel worden voldaan.

Hindori heeft gistermiddag het personeel geïnformeerd over al deze inspanningen om de financiële problemen van het ziekenhuis te verlichten en heeft het personeel wederom verzocht om het werk gelijk te hervatten. 'Hoewel er wel personeelsleden waren die de actie wilden opschorten, wilde echter het grootste deel in actie blijven totdat de gelden daadwerkelijk op de rekeningen van de werknemers gestort zijn', zegt Hindori.

Het personeel is het beu om steeds te moeten wachten op de betalingen. De personeelsleden willen structurele oplossingen, zodat zij zich niet iedere eind van de maand hoeven af te vragen als zij uitbetaald zullen worden.

De actie van het personeel heeft in ieder geval geleid tot het besef, dat de situatie in het ziekenhuis bijzonder nijpend is, stelt Hindori.

'Er is door de autoriteiten veel werk verzet om het geld zo snel mogelijk op onze rekeningen te krijgen. Hoewel ik op zich wel kan begrijpen dat het personeel opkomt voor hun belangen, vind ik het bijzonder jammer dat het werk niet hervat is. Ik had graag gezien dat wij zo snel als mogelijk weer patiëntenzorg kunnen verlenen, want uiteindelijk zijn wij er als ziekenhuis voor onze patiënten en voor de gemeenschap. Ik ga ervan uit, dat wij donderdagochtend het geld hebben ontvangen op onze rekening en dat wij gelijk daarna de uitbetalingen aan het personeel kunnen doen, waarna de situatie in de loop van de dag kan worden genormaliseerd.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten