donderdag 5 juli 2018

'Ik heb al 19 SuriPops meegemaakt, van deze is het niveau enorm hoog'

Henk van Vliet: 'De nieuwe generatie, petje af voor ze, er is toekomst'


SuriPop XX, The Golden Edition, is woensdag in Hotel Torarica gelanceerd. De wedstrijd voor Surinaamse componisten belooft extra spannend te worden dit jaar, aldus Starnieuws donderdag 5 juli 2018.

De organisatie, Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, heeft groots uitgepakt om de 20e editie van Suripop tot een onvergetelijke te maken.


De 12 finalisten en hun werken zijn gepresenteerd. Op 4 augustus wordt beslist wie het mooiste lied heeft gecomponeerd. Op de winnaar wacht een ‘gold plated’ SuriPop Award.

'Ik heb al 19 SuriPops meegemaakt. Van deze is het niveau enorm hoog. Ik ben blij dit te constateren', zegt presentator Henk van Vliet. 'Niet, omdat ik bestuurslid ben, maar ik ben ook een showbiz man. En wanneer ik zie wat er is neergezet, moet ik zeggen dat we goed onderweg zijn. Wat goed stemt is dat het een eigen Surinaams geluid is. Herkenbaar, van topkwaliteit. De nieuwe generatie, petje af voor ze. Er is toekomst. Dat is ook wat de stichting nastreeft; hoger op.'

De liedjes en hun makers die dingen naar de gouden prijs zijn:
Highway of Love van Rudi Fernand,


Fu Tego Mi Wani Lobi Yu van Rachel Parami,
So Kele Kele van Eros Banket,
Lobi Fu Tego van Jonovan Hatimi,
Enough van Samantha Pater,
Taa Faa van Byciel Waatzaam,
Climax van Ryan Rozenblad,
Ati Bron van Sergio Emanuleson,
Mi Gowtoe van Harold Gessel,
Pasensi van Ornyl Malone,
Fa koto Nanga Yaki Du Kon van Ferdinande Schat en
Wan Swit’ Firi van Steven Silent.

Anders dan voorgaande jaren heeft de organisatie de SuriPop Medley uit de finaleshow gelaten, deelt Van Vliet mee. De medley is een verzameling van alle nummer één SuriPop songs van de afgelopen 40 jaren.

In de plaats daarvan zijn er dit keer optredens van Surinamers die het heel goed doen op de internationale podia, deelt hij publiekelijk mee. Damaru, Denise Yannah, Keizer, Edgar ‘Boegroe’ Burgos, en Kenny B zijn erbij gehaald voor de Golden Edition van SuriPop. De aanwezigheid van de sterren is mogelijk gemaakt door de Nederlandse ambassade en SLM. De gouden award is een bijdrage van Pansa Group of Compagnies en Grassalco.

De muziekvideo's die erbij horen zijn een categorie apart dit jaar. Het is meer dan duidelijk, dat bij het merendeel diep is nagedacht over de concepten en het uitbeelden van emoties. Sommige hebben een ‘high production value’. Andere zijn inhoudelijk grensverleggend, ‘spicey’, gedurfd. Het aanwezige publiek heeft duidelijk laten merken ook onder de indruk te zijn van de filmproducties. Voor de videoclips is er net als vorig jaar apart een prijs te winnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten