donderdag 5 juli 2018

Studenten AdeKUS willen dat president Bouterse met oplossing komt voor problemen

Studenten kunnen niet steeds dupe worden van stakingen en tekortkomingen van anderen


Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) zijn bezig handtekeningen te verzamelen voor een brief die gestuurd wordt naar president Desi Bouterse. De studenten willen een structurele oplossing, Omdat zij bijna elk semester geconfronteerd worden met een staking. De studenten willen binnen drie werkdagen een oplossing van de president, zodat de staking die nu gaande is op de universiteit wordt beëindigd, opdat het onderwijsproces normaal voortgang kan vinden. Dit meldt Starnieuws vandaag, donderdag 5 juli 2018.

In november 2014 bracht de president een bezoek aan AdeKUS, samen met de toenmalige Onderwijsminister Ashwin Adhin. Toen heeft Bouterse het belang van de universiteit benadrukt. Er zouden maatregelen getroffen worden om de toegankelijkheid tot de universiteit te behouden en zelfs te vergroten. Een van de toezeggingen was het verhogen van de subsidies.

Door gebrek aan geld zijn er steeds acties, waarbij het collegejaar verloren dreigt te gaan. De studenten laten zich niet uit over de rechtvaardigheid van de staking. Zij vinden, dat partijen hun verantwoordelijkheid moeten nemen door met elkaar in dialoog te gaan en rechtvaardig te handelen jegens elkaar, de studenten en de natie.

Het mag niet zo zijn, dat de studenten steeds de dupe worden van alle stakingen en tekortkomingen van anderen. In de brief aan de president worden ook oplossingsmodellen aangedragen voor de problemen waarmee AdeKUS te kampen heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten