donderdag 5 juli 2018

Merendeel personeel Radio, Technische en Elektronische Dienst Luchtvaartdienst wil overplaatsing

Een groot deel van de apparatuur functioneert niet of niet optimaal

Gevreesd wordt dat de vliegveiligheid in het land onder druk komt


Negen van de veertien medewerkers op de afdeling Radio, Technische en Elektronische Dienst van de Luchtvaartdienst overwegen om overplaatsing te vragen, indien de werkomstandigheden en de intermenselijke verhoudingen niet snel verbeteren. Dit meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 5 juli 2018.

Hun dienst moet ervoor zorgen dat alle apparatuur en het vliegveiligheidssysteem in Suriname optimaal functioneren. Volgens hen functioneert een groot deel van de apparatuur niet of niet optimaal. Daarnaast ontbreken cruciale apparatuur en hulpmiddelen en is er op de afdeling sprake van een zeer slechte werksfeer.

'Als er niet snel verandering komt, zullen we massaal om overplaatsing vragen', stellen de medewerkers. Gevreesd wordt dat hoe langer de huidige situatie voortduurt, hoe meer de vliegveiligheid in het land onder druk komt.

Een van de klachten is het ontbreken van microfoons om te communiceren. De autoriteiten hebben al lang een traject ingezet om de vliegveiligheid te verbeteren, zegt minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Daarvoor is nieuwe communicatie- en navigatieapparatuur aangeschaft, personeel getraind en bijgeschoold en er zijn nieuwe medewerkers aangetrokken en getraind.

Maar, de medewerkers reageren sceptisch. 'We horen al bijna twee jaar dat er nieuwe apparatuur is aangeschaft. Momenteel moeten we het doen met een bij Guyana geleende AMHS-server (Aeronautical Message Handling System). Ook is er geen backup als de stroom of apparatuur uitvalt.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten