donderdag 5 juli 2018

Personeel van Veneto Hotel, Curaçao, legt het werk neer

Salaris is ondanks eerdere toezeggingen niet uitbetaald

Vakbondsman Kenneth Valpoort: 'Ik vrees dat men het hotel dood wil laten bloeden'
 

Het personeel van Veneto Hotel heeft het werk neergelegd nu hun salaris ondanks eerdere toezeggingen niet is uitbetaald. Dat zegt vakbondsman Kenneth Valpoort van Horecaf vandaag, donderdag 5 juli 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Het personeel van het casino, Denny’s en het hotel heeft gistermiddag besloten dat het nu genoeg is geweest. De werknemers hebben vaak hun salaris niet op tijd uitbetaald gekregen. Het management en de eigenaren van het hotel konden het personeel niet vertellen wanneer het salaris dit keer wordt uitbetaald.

Valpoort ziet de toekomst van het hotel somber in. 'Als ik zie hoe de eigenaren zich tot nu toe hebben opgesteld en ook dat er geen geld is om het personeel te betalen, dan vrees ik dat men het hotel dood wil laten bloeden. De eigenaren hebben in het verleden goed aan het hotel verdiend, maar willen nu niet meer investeren', aldus Valpoort.

De werknemers waren verontwaardigd over een voorstel van de hr-manager aan hen. 'Het voorstel aan het personeel was om gedurende een halfjaar 30 procent van het salaris in te leveren of minder uren te gaan werken. Dit voorstel moest ertoe leiden dat de kosten van het hotel beheersbaar blijven en dat de werkgelegenheid wordt veiliggesteld. De timing om het voorstel te lanceren was ronduit slecht. Het personeel moet eerst betaald worden. Pas daarna kan er eventueel worden gesproken over voorstellen om ervoor te zorgen dat het hotel open kan blijven', aldus Valpoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten