maandag 30 juli 2018

Twee aangiften Advent Ziekenhuis, Curaçao, tegen inspecteur-generaal Jan Huurman

Huurman zou zonder bevoegdheid hebben gefungeerd als inspecteur Volksgezondheid


Het Advent Ziekenhuis heeft twee aangiften tegen inspecteur-generaal Jan Huurman ingediend, aldus een persverklaring van de zorginstelling, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 30 juli 2018. 

De eerste aangifte is gedaan, omdat de inspecteur een valse aangifte zou hebben gedaan tegen de directie. Vorige week maandag deed Huurman aangifte tegen de zorginstelling omdat het ziekenhuis zich zou onttrekken aan het toezicht van de inspectie. De zorginstelling stelt op haar beurt, dat het contact met de inspecteur bewijsbaar vóórdat er de inspecteur aangifte deed, weer was genormaliseerd.

De tweede aangifte is gedaan, omdat de inspecteur, die volgens de instelling er prat op gaat dat de papierwinkel in orde moet zijn, vóór april 2018 ‘ruimschoots zonder bevoegdheid heeft gefungeerd als inspecteur voor de Volksgezondheid en ernstige handelingen heeft verricht zonder legaal daartoe gerechtigd te zijn. Hier staat een gevangenisstraf op van 3 maanden’, aldus het ziekenhuis.

In de verklaring reageert de zorginstelling ook op het aanbod van de inspecteur, dat hij de aangifte tegen het Advent zal intrekken in ruil dat de instelling de brief van 19 juli intrekt. In die brief zag het Advent af om in afwachting van de minister, contact te hebben met de inspecteur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten