maandag 30 juli 2018

8 Decemberstrafproces gaat richting zijn einde....

Auditeur militair Roy Elgin blijft bij strafeis van 20 jaar tegen Bouterse en Boerenveen

Voor verdachte Jimmy Stolk is vrijspraak gevraagd


In de 8 decemberstrafzaak tegen Desi Bouterse, Jimmy Stolk en Etienne Boerenveen heeft auditeur militair Roy Elgin vanochtend, maandag 30 juli 2018, zijn pleidooi gehouden. Hij blijft bij zijn strafeis van 20 jaar tegen Bouterse en Boerenveen. Tegen Jimmy Stolk is vrijspraak gevraagd.

Besloten is dat de advocaten op 29 oktober reageren op Elgin. De verdachten hebben op die dag ook hun laatste woord. Daarna zal de Krijgsraad bepalen wanneer het vonnis zal worden uitgesproken.

In de zaak van Arthy Gorré, die inmiddels is overleden, heeft Elgin gevraagd aan de Krijgsraad om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren.

De repliek in de zaak tegen Stolk was kort, omdat  Elgin immers vrijspraak heeft gevraagd. De auditeur militair is puntsgewijs ingegaan op de zaken die ingebracht zijn door de advocaten van Bouterse en Boerenveen.

Volgens Elgin is er geen sprake geweest van het plegen van een coup door de vijftien slachtoffers, zoals gesteld door de advocaat van Bouterse, Irvin Kanhai. De tweede beurt van Elgin (repliek) in de 'militaire kamer' zal 12 oktober gehouden worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten