maandag 30 juli 2018

Jogi (VHP) verwacht niet veel van openbare Assembleevergadering over kwestie Alcoa/Suralco

'Nationaal belang wordt niet gediend door de regering, ze heeft haar standpunt bepaald'

'Deze belangrijke zaak voor Suriname is in handen gelegd van een paar mensen'


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) verwacht niet veel van de openbare Assembleevergadering die morgen wordt gehouden over de kwestie Alcoa/Suralco. Op basis van de antwoorden die president Desi Bouterse heeft gestuurd naar De Nationale Assemblee, blijkt volgens hem duidelijk, dat het nationaal belang niet wordt gediend door de regering, aldus Starnieuws vandaag, maandag 30 juli 2018. 

Jogi meent,dat de regering geen mind shift meer zal kunnen maken, want ze heeft haar standpunt al bepaald. Hij verwacht ook geen kritische houding van de coalitiefractie, want fractieleider André Misiekaba (NDP) heeft al te kennen gegeven dat niet meer opgetrokken wordt met de oppositie en de regering wordt ondersteund.

Jogi blijft erbij, dat Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons al die tijd op de hoogte is van de onderhandelingen die de presidentiële commissie voert met Alcoa. De VHP'er vindt het niet in de haak, dat de president zonder meer stelt, dat Suriname geen belangstelling had om de faciliteiten van Suralco te Paranam over te nemen.

'Hij heeft zich blijkbaar niet zo goed in de bauxietsector verdiept als in de goudbusiness, anders had hij een ander besluit genomen', aldus Jogi. Hij vindt het erg, dat de optie tot overname niet kenbaar is gemaakt aan de samenleving.

Volgens Jogi heeft Bouterse willekeurig antwoord gegeven heeft op vragen. De VHP heeft geen antwoord gekregen op vragen die ook schriftelijk zijn gesteld. Jogi vindt evenwel dat de president in debat moet gaan met De Nationale Assemblee en daar zijn standpunt moet verdedigen. Hij is niet gecharmeerd van de antwoorden op schrift. 'Wij zullen ons werk doen dinsdag. Na lang aandringen wordt deze vergadering eindelijk belegd. Intussen heeft de regering haar besluiten genomen. Deze belangrijke zaak voor Suriname is in handen gelegd van een paar mensen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten