maandag 30 juli 2018

OM Colombia vaardigt arrestatiebevel uit tegen uit het land gezette Israëlische burger Assi Moosh

(Bron foto: Migración Colombia)
Assi Moosh zou betrokken zijn bij mensenhandel netwerk dat sekstoerisme bevordert


Het parket van de procureur-generaal van Colombia heeft zondag 29 juli 2018 een arrestatiebevel uitgevaardigd voor een Israëlische burger die afgelopen november vanuit het Zuid-Amerikaanse land is gedeporteerd, omdat vermoed wordt dat hij betrokken is bij een mensenhandel netwerk dat sekstoerisme bevordert. 

Het openbaar ministerie heeft Interpol gevraagd om de verblijfplaats van Assi Moosh te vinden, die volgens de krant El Tiempo voor het laatst is gezie in de Spaanse stad Barcelona.

De kwestie van het aanhoudingsbevel komt nadat een reeks invallen zondag in de kustplaats Cartagena resulteerde in de arrestatie van 18 mensen, toen de autoriteiten een prostitutiebende oprolde die ontheemde meisjes uit Colombia en Venezuela rekruteerde om als seksslavinnen te werken. Na een inval in het Casa Benjamin-hostel in Cartagena geloven de autoriteiten, dat de plaats is gekoppeld aan een hotel dat eerder door de Israëliërs in het kustvissersdorp Taganga werd gerund.

Moosh, een voormalige Israëlische soldaat, arriveerde oorspronkelijk als toerist in Colombia in 2009 en werd later een hotelier in Taganga, in de buurt van het populaire toeristenstadje Santa Marta. Het Benjamin Hotel bereikte echter de nationale krantenkoppen in januari 2017, toen lokale media meldden dat de lokale bevolking werd geïntimideerd door gewapende mannen en algemeen onbeschoft gedrag.

De lokale politie vertelde de krant El Heraldo dat de buitenlander 'een internationaal netwerk voor mensenhandel, drugshandel en sekstoerisme runde' nadat het hotel een 'bunkerhotel' was geworden. Het falen van de lokale politie in de vijf jaar dat het hotel open was, gaf de lokale bevolking de indruk dat de hoteleigenaar 'onaanraakbaar' was, aldus El Heraldo. Lokale bewoners 'zullen niets publiekelijk zeggen, omdat ze bang zijn' voor de mensen van het hostel, meldde de krant.

In november vorig jaar werd Moosh naar Bogota gestuurd op beschuldiging, dat hij 'volgens de nationale migratieautoriteit' een risico vormt voor de nationale veiligheid, openbare orde, openbare veiligheid of sociale rust.

Hoewel Moosh consequent elke connectie met mensenhandel en de promotie van sekstoerisme heeft ontkend, zoekt dit laatste arrestatiebevel zijn gevangenneming voor vermoedelijke connecties met de zondag 29 juli 2018 opgerolde prostitutiebende in Cartagena waarvan wordt aangenomen, dat het ongeveer 250 slachtoffers heeft gehad.

(Suriname Mirror/Colombia Reports)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten