zaterdag 21 juli 2018

Radio-uitzendingen Statenvergaderingen Curaçao niet meer via Radio Direct Life 92.1 FM

(Bron foto: Facebook)
'Er is klaarblijkelijk sprake van politieke wraakneming'


Het besluit van de huishoudelijke commissie van de Staten om in het kader van de openbare aanbesteding radio-uitzendingen Statenvergaderingen voor een andere zender te kiezen dan Radio Direct Life 92.1 FM, die dit een paar jaar heeft gedaan, noemt Jachmin Pinedoeen politieke vendetta tegen Radio Direct’. Dit blijkt uit een brief van Pinedo, directrice van Jachmin Pinedo Productions, aan Statenvoorzitter William Millerson (PAR). De brief van 16 juli is onlangs aan de 21 parlementsleden gestuurd, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 21 juli 2018.

Eind juni is in verband met het voor de komende drie jaar verzorgen van directe radiouitzendingen van de parlementsvergaderingen gekozen voor Radio Curom/Z86. Dit gaat in per medio augustus.

Pinedo schrijft ‘geen enkel probleem’ te hebben met dit radio-omroepbedrijf, hoewel ze verderop in de brief aangeeft, dat deze zender sociale premies niet betaalt en ook andere schulden heeft. Echter, uit de manier waarop het besluit is genomen en gepubliceerd volgt volgens haar dat klaarblijkelijk sprake is van politieke wraakneming.

Op basis van verklaringen in de media kan volgens Pinedo worden afgeleid, dat de reden waarom de keuze op het andere radio-omroepbedrijf is gevallen te maken heeft met een lagere prijs dan waarvoor Radio Direct Life 92.1 FM heeft aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten