zaterdag 21 juli 2018

Peruaanse fan die tijdens WK-voetbal een gewonde puppy in Sochi redde wil herenigd worden

Dierenasiel in Sochi zoekt iemand die naar Peru vliegt en de hond wil meenemen...


Een Peruaanse fan, die tijdens het WK-voetbal een gewonde puppy in Sochi redde, is op zoek naar een manier om herenigd te worden met het dier waaraan hij zo gehecht was geraakt. Er is hulp nodig om dit verhaal tot een goed einde te brengen.

Ricardo Lazo en een groep andere Peruaanse supporters van het nationale team waren aan het dineren in een restaurant in Sochi, niet ver van het Fisht-stadion, toen een kleine, bastaard puppy naar hen toe kwam. 'Eerst dacht ik dat het iemands verloren hond was, maar toen zag ik dat niemand ernaar op zoek was', vertelde Lazo aan RT (Russia Today) via Skype vanuit Lima. Hij zei, dat hij al snel besefte, dat het arme dier niet goed was, gewond aan een van zijn achterpoten.

'Ik nam het dier in mijn armen om het te inspecteren en het bleef daarna aan me plakken', herinnerde Ricardo zich. Lazo kon zijn nieuwe vriend niet meer loslaten en nam de hond mee naar zijn kamer voor de nacht en niemand van het hotelpersoneel maakte bezwaar.

'Ik hou van dieren en ik denk dat elk wezen een goede plek moet hebben om te leven en iemand die ervan houdt en er om geeft. Daarom dacht ik dat deze hond me om een ​​speciale reden had gevonden', legde hij uit.

Peru versloeg Australië met 2-0 in Sochi, maar kwam niet in aanmerking voor de play-offs en het was tijd voor de goedhartige voetbalfan om terug te keren naar zijn thuisland in het verre Latijns-Amerika. 'Ik wilde de hond meenemen, maar het was moeilijk om dat  te organiseren vanwege al het papierwerk', zei hij.

Hij slaagde er echter in de bastaard naar een dierenarts te brengen en betaalde ervoor om deze in een lokaal PovoDog-dierenasiel te plaatsen.



Lazo maakte alle arrangementen, zonder enige notie van de Russische taal, vertrouwend op een online vertaler.

Terug in Peru verliest Ricardo de hoop niet, dat hij op een een dag wordt herenigd met de Russische puppy die hij heeft gered. Hij heeft nog geen naam besloten, maar zei dat het zeker iets Russisch zal zijn.

De medewerkers van PovoDog zeggen, dat ze graag alle benodigde papieren voor de hond willen hebben om te reizen en zijn nu op zoek naar iemand die naar Peru vliegt en ermee akkoord gaat om het mee te nemen. 'Dit verhaal moet gewoon een goed einde hebben', schreef het dierenasiel op zijn Facebook-pagina.

(Suriname Mirror/RT/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten